Money Manager EX

26.04.2007

Money Manager Ex je uporabna aplikacija, s pomočjo katere lahko uporabnik skrbi za svoje in/ali družinske finance. Poleg klasičnih opcij, kjer lahko uporabnik vidi koliko je zaslužil in koliko porabil ter kam gre naš denar omogoča Money Manager Ex celovit pregled nad stanjem naše imovine.

Poleg klasičnega ravnanja z bančnimi računi omogoča zapis in sledenje naših delnic, našega premoženja (zlatnina, slike, nepremičnine, avtomobili,…). Omogoča nastavitev stalnih transakcij denarja (mesečni odlivi in prilivi). Še bolj koristna funkcija pa je urejanje proračuna, kjer lahko vnaprej predvidimo naše stroške za tekoče leto. Tako lahko bolj preudarno razporedimo naše finance.

Money Manager je na voljo tako za Windows kot tudi za Linux okolje, obstaja pa tudi izvorna koda, tako da lahko sami preverimo varnost naših podatkov. Uporablja SQLite bazo podatkov, ki jo odlikuje odprta koda, majhnost, hitrost in učinkovitost. Trenutno še ne obstaja slovenski prevod, a delam na njem in ga bo v kratkem moč dobiti tako tu kot tudi ob novi različici programa.

Slabosti programa: Nikjer nisem našel načina obračunavanja obresti, pa tudi za beleženje vezav se je treba kar malce potruditi, da jih nastavimo.

Prednosti: za zasebno uporabo ter okvirni pregled našega stanja na računu program več kot zadostuje. Je hiter, preprost in nudi številne možnosti, ki jih od takega programa pričakujemo.

Povezave:

  • Share/Bookmark

V kategoriji Pisarna Tagi:

 

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback na to objavo  |  Prijavi se na RSS komentarjev


 

April 2007
P T S Č P S N
    Maj »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30