MediaCoder

18.05.2007

MediaCoder je rešitev ene največjih nočnih mor, kar jih lahko doživi uporabnik računalnika, ko mora iz kakršnih koli razlogov spremeniti glasbeno ali video datoteko iz enega formata v drugega. Brskanje po spletu namreč prinese zgolj izgubo časa in živcev, na računalniku pa se nam znajde kar nekaj testnih programov, ki lahko pred nakupom licence pretvorijo samo prvih 10% datoteke.

Glavno okno

A MediaCoder ponuja rešitev. Znotraj enega programa, ki ima celo uporabniški vmesnik, je moč storiti kar nekaj najbolj uporabljenih ukazov za obdelavo tovrstnih datotek. Najpomembnejša naloga je prav gotovo pretvorba iz enega v drug format.

Nastavitve

Pri glasbenih datotekah tako lahko končno iz raznih .flac, ogg Vorbis, RealAudio ter WMA formatov dobimo nekaj, kar lahko poslušamo na prenosnih predvajalnikih in v avtu. Prav tako lahko iz QuickTime, RealMedia, MP4, Windows Media Video formatov prejmemo nekaj, kar bo naš DVD/DivX predvajalnik znal predvajati (.avi datoteko v XviD formatu).

Urejevanje videa

Za posladek pa lahko spremenimo in prilagodimo format datoteke tako, da ga lahko predvajamo tudi na mobilnem telefonu, dlančniku, iPodu, MP4 playerju ali igralni konzoli PSP (navodila).

Upravljalnik naprav

Na spletu je na voljo tudi obširna pomoč, okvirno razlago delovanja pa nudi tudi program sam.

Uporabne povezave:

 • Share/Bookmark

V kategoriji Film, Glasba

 

4 komentarjev Dodaj komentar

 • 1. Typhon  |  18.05.2007 ob 09:13

  Typhon

  Super programček. Škoda, da ga nisem odkril prej, ko sem še uporabljal “dual-boot”.

 • 2. Luka  |  18.05.2007 ob 14:54

  Luka

  Nanj sem naletel povsem po naključju, ko sem iskal pretvornik med mp3 in ogg formatom. Kasneje sem odkril, da je z njim možno veliko, veliko več in ga sedaj uporabljam za hitre pretvorbe med formati glasbe, filmov, hkrati pa z njim prirejam tudi razno video vsebino za mobilni telefon (pomanjša sliko in uredi format). Upravljanje je enostavno, rezultati pa zadovoljivi – sam še nisem našel pomanjkljivosti. Se pa stalno izboljšuje, tako da so novosti in izboljšave na dnevnem redu.

 • 3. pipi  |  25.05.2007 ob 16:19

  Jaz uporabljam pa kar pocketdivx encoder. Ta v pomanjsane filme doda tudi podnapise. http://www.pocketdivxencoder.net/.
  Ali tale media coder podpira tudi to?

 • 4. Luka  |  25.05.2007 ob 17:28

  Luka

  Sicer nisem tega kaj preveč testiral, ampak MediaCoder podpira tudi to opcijo. Ne vem sicer, kako je s formatom zapisa datoteke, ker meni č-jev ni pravilno zapisal (lahko je krivda v UTF8 formatu zapisa podnapisov oz. pomankanju le-tega). Je pa zanimiva opcija tudi ta, ki si ga sam predlagal, če bo prilika ga bom preizkusil.

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback na to objavo  |  Prijavi se na RSS komentarjev


 

Maj 2007
P T S Č P S N
« Apr   Jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031