InfraRecorder

21.06.2007

Pečenje CDjev in DVDjev je bilo vedno “zanimivo”. Če so tisti poceni CDji, ki smo jih kupili, celo delali, to še ni vedno pomenilo, da bomo na drugem računalniku lahko videli tisto, kar smo posneli. A kvaliteta ploščkov se je v zadnjem času popravila. Kako pa je s programsko opremo?

Osnovno okno

Od nje pričakujem, da mi bo omogočila snemanje podatkov na plošček, pa če je ta CD ali DVD. In da bom ta plošček lahko uporabil tudi na drugih računalnikih oz. napravah, ki znajo te ploščke brati. Žal v OS Windows vgrajeni program za peko tu ni ravno blesteč. Poleg tega zahtevam tudi, da moj RW disk tudi izprazni. Lepo je tudi, če zna iz mp3 datotek posneti avdio CD, saj moj stari glasbeni stolp še ne pozna tega formata. Ker nisem preveč zahteven si želim še snemanje ploščkov iz vnaprej pripravljene slike plošče.

Okno z nastavitvami zapisovanja

Najbolj znan, a tudi plačljiv, program postaja iz verzije v verzijo bolj napihnjen in samozadosten. A jaz ne potrebujem predvajalnik glasbe in filmov, pekača optičnih ploščkov ter mešalca koktajlov v enem. Zato sem si namestil odprtokodni program InfraRecorder, ki v večini poteši moje apetite glede teme, o kateri govorimo. Omogoča vse, kar sem zgoraj omenil, je brezplačen in majhen.

Povezave:

 • Share/Bookmark

V kategoriji Pisarna Tagi:

 

7 komentarjev Dodaj komentar

 • 1. scorpionboy  |  21.06.2007 ob 12:20

  Šele zdajle sem odkril tvoj blog.
  Zanimiv članki in jasna razlaga, zlasti za laike, ki se bi želeli počutiti bolj domače v odprto-kodnih zadevah.
  Pohvalno, ni kaj.

  LP,
  ScorpionBoy

 • 2. Luka  |  21.06.2007 ob 17:28

  Luka

  Hvala za komentar ScorpionBoy!
  Upam, da boš tu našel stvari, ki te zanimajo in ki ti bodo olajšale delo z računalnikom. Če boš pa potreboval kako pomoč pa kar vprašaj, ti bomo tem hitreje odgovorili!
  Lep dan še naprej!

 • 3. Primož  |  2.07.2007 ob 10:46

  A je kdo poskušal zapečt podatkovni DVD z InfraRecorderjem na windows XP SP2?
  Meni ne dela oz. je hudo počasen v primeru da mu uspe zapečt DVD.

  LP, P.

 • 4. Luka  |  2.07.2007 ob 20:31

  Luka

  Sam sicer nimam DVD pekača na računalniku (ja, sem iz časov ko je bil svet še črnobel), tako da veliko izkušenj s tem nimam. A sem se potrudil in napolnil en DVD z okoli 3g podatkov, pri čemer sem uporabil InfraRecorder.
  Izkušnja je bila sledeča: Podatke je uspešno zapekel, DVD dela povsem normalno. Na voljo mi je dal hitrosti do 6x, čeprav tako DVD kot pekač ponujata boljše pogoje, ter Maximal speed (zbral sem 6x hitrost). Časovno se je palačinka pekla kar nekaj časa (malo več kot 10min), kar pa je bila posledica delovanja InfraRecorderja samega, saj na začetku naredi sliko ploščka (CDja ali DVDja), ki jo nato zapeče na samo natlačenko.
  Če si do sedaj pekel na Max hitrosti poskusi s kako nižjo. Do zadnje verzije sem zasledil tudi, da je imel program hrošča, zaradi katerega je avtomatsko DVDje pekel na najvišji hitrosti. Hrošč naj bi bil v zadnji verziji odpravljen.
  Nove verzije, ki bodo prišle v jeseni in konec leta, pa naj bi bile tudi težave s hitrostjo odpravljene (vsaj taki so načrti, upajmo, da jih bo avtor lahko uresničil).

 • 5. Primož  |  3.07.2007 ob 11:25

  Težave pri peki DVD-jev so se pojavile, ko je program končal z izdelavo slike ploščka na hard disku. Po tej operaciji se velikokrat 10-20min ni zgodilo nič, ali pa je javil napako.

  Uporabljal pa nisem najnoveše verzije, ampak 0.43.0.0 (mislim, da je predzadnaj). Pekel sem pa na prednastavljenih nastavitvah pri hitrosti zapisa “NAJVIŠJA”.

 • 6. Luka  |  8.07.2007 ob 23:00

  Luka

  Kot sem napisal poskusi peči bodisi pri hitrosti, ki je številčno določena in ne “NAJVIŠJA”, poskusi pa tudi z novo verzijo programa.
  Sam sem sedaj DVD zapekel še na notebooku z Vista Home Basic, kjer sem uporabil številčno hitost. Zapekel sem pa 1,5G slik in zadeva deluje. Cel postopek je trajal cca 20min, zapeklo pa mi ni 10 slik, pa ne zaradi programa ampak ker sem jih pozabil označiti ;)

 • 7. Luka  |  15.07.2007 ob 13:49

  Luka

  Še kratka informacija – če izbereš “neposredno kopiranje” (“on the fly”), potem infrarecorder ne izdela slike CD/DVDja ampak direktno zapeče na plošček. Prihranek na času je občuten.

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback na to objavo  |  Prijavi se na RSS komentarjev


 

Junij 2007
P T S Č P S N
« Maj   Jul »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930