SuperTux

5.09.2007

Zadnijč sem opisal klon znanih Lemmingsov, danes pa se lotevam klona prav tako stare in zloglasne igre Mario. Gre za igro z imenom SuperTux, kjer znanega Maria nadomesti v Linux svetu prav tako znani pingvin Tux.


Uvodni zaslon

Igra je, podobno kot pri igri Pingus, postavljena na otoke, vsak otok pa ima na voljo več različnih sob z nalogami, ki jih moramo opraviti, da lahko nadaljujemo po poti. V stabilni različici so nam na voljo trije različni otoki, vsak s svojimi nalogami. Razvojna, sicer nestabilna različica, pa poleg klasičnega ledenega sveta obljublja še nov, gozdni svet.


Nastavitve

Naša naloga v vsaki sobi je, da živi in v določenem času dosežemo iglu, ki nam bo omogočil pot v naslednjo sobo. Pri tem se lahko (govorim za stabilno različico) premikamo samo v desno, kamera namreč ne zna slediti v levo (v desno lahko tečemo samo do konca ekrana). Premikamo pa se lahko naprej in nazaj, skačemo, se sklonimo in se spustimo v predor.


SuperTux v akciji

Tux lahko poleg omenjenih smeri tudi teče. Pri tem lahko skoči višje kot običajno. Na poti se mora na bolj ali manj miroljuben način izogniti vsemu, kar mu pride na pot, pri tem pa pobrati čim večje število zlatnikov. Na določenih mestih se skrivajo prijetna presenečenja: ščit, ki ga naredi na nekaj časa odpornega na sovražnike, ognjene kroglice, s katerimi lahko uniči nasprotnike na razdaljo, prav tako pa se lahko tudi poveča.


SuperTux v akciji

Ob prvem srečanju s sovražnikom Tux namreč ne umre ampak se pomanjša v mini Tuxa. Ob naslednjem srečanju pa nima več take sreče in izgubi eno življenje. Posebne sposobnosti, ki jih tekom potovanja odkriva, pa ga lahko povečajo nazaj v osnovno velikost in mu tako omogočijo preživetje novega bližnjega srečanja s sovražnikom.


SuperTux v akciji

SuperTux ni zahtevna igrica. Igranja se hitro naučimo, sobe so kratke in z nekaj spretnosti in refleksov hitro rešljive. Prav tako za svoje delovanje ne porabi veliko računalniških sredstev. Na voljo sta nam stabilna in razvojna različica igre. Slabost prve je, da ima manjše število sob ter posebnih sposobnosti, ki so Tuxu na potovanju na voljo, pri drugi pa lahko pričakujemo, da bo šlo zaradi nestabilnosti kaj narobe, postregla nam bo pa z novimi svetovi, nasprotniki in novo zgodbo. Sam razvojne različice še nisem preizkusil, tako da so to samo informacije, ki sem jih prebral na strani.


SuperTux na cilju

Za konec morda še zanimivost: avtor grafike je isti kot v igri Pingus, kar boste verjetno opazili tekom igranja obeh igric. Pa veliko uspeha pri premagovanju nalog!


SuperTux na otoku

Povezave

  • Share/Bookmark

V kategoriji Igre

 

1 komentar Dodaj komentar

  • 1. darko  |  7.10.2011 ob 22:45

    Samo res si se razpisal za tole igrco.

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback na to objavo  |  Prijavi se na RSS komentarjev


 

September 2007
P T S Č P S N
« Avg   Okt »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930