Firefox – razširitve (2. del)

24.10.2007

V prvem delu sem opisal le tri razširitve, ki so po mojem mišljenju najbolj pomembne in priporočljive za vsakdanje, hitro in enostavno “bivanje” na spletu. Danes k tem trem dodajam še nekaj uporabnih malenkosti, katerih naloga je podobna – lažje, hitrejše brskanje po spletu.

Image Zoom

Image Zoom je razširitev, s pomočjo katere lahko posamezno sliko povečamo ali pomanjšamo ter tako na njej pogledamo kakšno podrobnost ali pa sliko zaobjamemo kot celoto (vidimo celo sliko na ekranu). Na voljo imamo vnaprej pripravljene velikosti, ki se raztezajo od 10% originalne slike pa do 400%. Na voljo je tudi nastavitev povečave po uporabnikovih željah.

Uradna stran

Fasterfox

Firefox je že sam po sebi hiter brskalnik. A Fasterfox razširitev ga naredi še hitrejšega s tem, da prilagodi določene načine prejemanja strani, predhodno nalaganje strani prek vstopnih povezav. Omogoča tudi več vzporednih povezav, kar prav tako pohitri samo brskanje.


Prikaz osnovnih nastavitev pri razširitvi Fasterfox

Uradna stran

SwitchProxy Tool

Vsak, ki uporablja prenosni računalnik in brezžične dostope do spleta, ve, da mora včasih spreminjati tudi določene nastavitve proxy strežnikov. Omenjena razširitev si lahko zapomni več različnih strežnikov, nato pa s klikom na gumb prestavimo iz enega v drugega in že lahko brskamo za informacijami. Predvsem primerno pri uporabi Firefox Portable različice ter na prenosnih računalnikih.

Spreminjanje proxy strežnikov v različnih okoljih

Uradna stran

GMail Checker

Preprosta razširitev, ki nam v statusni vrstici pusti opozorilo o novo prispeli pošti na naš gmail (Google mail) račun. Tako nam ni potrebno imeti odprtega posebnega odjemalca elektronske pošte ali stalno pregledovati poštnega predala prek brskalnika. Na spodnji sliki lahko vidite, da imam v poštnem predalu 12 neprebranih e-mail sporočil.

Zbirka razširitev v statusni vrstici

Uradna stran

Fast Video Download

Na spletu postajajo vedno bolj popularne strani, kamor uporabniki shranjujejo svoje video posnetke. Ti strani pa včasih ne omogočajo shranjevanje posnetkov na domač računalnik. Za tako početje potrebujemo posebne razširitve. Ena izmed njih je tudi Fast Video Download, ki lahko shrani posnetke iz strani Google Video, YouTube, MySpace,…

Uradna stran

 • Share/Bookmark

V kategoriji Internet Tagi: ,

 

3 komentarjev Dodaj komentar

 • 1. Typhon  |  24.10.2007 ob 13:24

  Typhon

  Jaz pa zadnjih nekaj dni uporabljam Opero 9.5 (alfa) in mi kar zelo odgovarja. Hitra je kot hudič in bolj gladko mi deluje v navezi s Compizom kot pa Firefox. GUI sem prilagodil tako da je skoraj tak kot od Firefoxa. :-)

 • 2. Luka  |  24.10.2007 ob 13:30

  Luka

  morda bom sprobal, čeprav ima trenutno v prvem planu testiranje gimp 2.4 na obeh sistemih, da pride potem še kakšen opis tega nadomestka photoshopa. Upam, da je kaj bolj preprost za uporabo kot je njegov predhodnik.
  Kdaj pa pride opera 9.5 vn? okvirno?

 • 3. Typhon  |  24.10.2007 ob 14:47

  Typhon

  Uh, kaj pa vem. 9.5 sem namestil ker sem imel neke težave s flashom v prejšnji različici, a sem se uštel – ni bila kriva Opera, ampak flash. Ker je 9.5 razvojna verzija precej stabilna na moji kišti sem jo kar pustil in jo sedaj pridno uporabljam. Edina stvar, ki (mi) nagaja, je preklapljanje jezikov v črkovalniku. Sem jim že poslal poročilo o hrošču.

  edit: “Although we have internal roadmaps for releases of new versions of Opera, these will not be made public.”

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback na to objavo  |  Prijavi se na RSS komentarjev


 

Oktober 2007
P T S Č P S N
« Sep   Nov »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031