Firefox – razširitve (3. del)

26.10.2007

Danes pa bom govoril o bolj specifičnih dodatkih, ki ne spremenijo naše izkušnje brskanja, ampak olajšajo delo z računalnikom.

FireFTP

FireFTP je razširitev, ki v Firefox vgradi možnost prenosa datotek med računalnikom in strežnikom prek FTP protokola. Sicer se je potrebno zavedati, da razširitev ni primerna velike obremenitve, a vseeno je zelo priročna za omogočanje hitrih prenosov kar prek brskalnika. Tako nam ni potrebno zaganjati dodatnih programov samo za prenos nekaj datotek, prenose lahko spremljamo kar prek zavihkov tekom našega brskanja.

Uradna stran

Forecastfox

Forecastfox je razširitev, ki prek strani AccuWeather znotraj Firefox-a vgradi trenutno vremensko situacijo ter vremensko napoved za do 8 dni naprej za želene kraje. Pomeni stalno obveščenost nad napovedjo brez da bi morali obiskati vremensko spletno stran. AccuWeather je zanesljiv vir vremenskih napovedi. Udobno in preprosto.

Vremenska napoved v statusni vrstici

Uradna stran

FoxyTunes

FoxyTunes je razširitev, ki v brskalnik vgradi predvajalnik glasbe. Tako lahko poslušamo spletne storitve (last.fm), ali pa glasbo naloženo na domačem računalniku. Nudi nam nadzor nad predvajanjem, glasnosti, izpiše tudi izvajalca in naslov pesmi. Ponovno nekaj za bolj udobno in domače bivanje med brskanjem po spletu.

Kontrola predvajalnika glasbe v statusni vrstici

Podatki o predvajani skladbi kar v statusni vrstici

Uradna stran

  • Share/Bookmark

V kategoriji Internet Tagi: ,

 

1 komentar Dodaj komentar

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback na to objavo  |  Prijavi se na RSS komentarjev


 

Oktober 2007
P T S Č P S N
« Sep   Nov »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031