Firefox 3 beta 4

12.03.2008

Tisti, ki težko pričakujemo izid nove različice priljubljenega brskalnika Firefox smo se razveselili nove, beta 4 označene, različice. V njej so odpravljene številne napake, ki so se pojavile pri prejšnjih različicah, veliko pa je bilo storjenega tudi na področju hitrosti brskalnika in njegove porabe delovnega spomina. Tako naj bi bilo brskanje po straneh (Google Mail), bogatih z JavaScriptom tudi dvakrat hitrejše. Dodatno je izboljšan tudi izgled brskalnika in vgrajevanje v sam operacijski sistem (Windows, OS X, Linux). V prihodnjih tednih lahko pričakujemo še peto beta različico, ki bo prinesla dodatne izboljšave na področju stabilnosti in hitrosti brskalnika. Prav tako lahko pričakujemo tudi nove različice dodatkov, ki bodo podpirali tretjo različico brskalnika.

Firefox 3 beta 4 si lahko prenesete z uradne strani: prenos zadnje beta različice Firefox 3. Več o tej različici si lahko preberete podrobnostih različice FF3beta4 in v opisu, ki ga pripravlja Mozilla Links.

 • Share/Bookmark

V kategoriji Novosti Tagi:

 

5 komentarjev Dodaj komentar

 • 1. David  |  13.03.2008 ob 18:04

  V naslovu in prvem stavku si mislim mislil beta 4, verjetno.
  Z napredkom sem zelo zadovoljen, malo me tare samo počasno prilagajanje mojih priljubljenih add-inov. Uporaba FF brez add-inov na katere si navajen je pa zelo nadležna izkušnja. ;)

 • 2. Luka  |  13.03.2008 ob 18:36

  Luka

  David, hvala za opozorilo, sem že popravil. Dodal sem še povezave na stran s prenosi zadnje verzije in pa opombe ob izdaji.
  Počasnost pri prilagajanju add-inov je velika slabost novih verzij. Delno jo lahko premostiš s tem, da prirediš maksimalno dovoljeno verzijo FF za dan add-in (če Firefox 3 to še dovoljuje).

 • 3. David  |  13.03.2008 ob 20:01

  Ja, menda to še deluje, ampak je marsikateri add-in dejansko nekompatibilen s FF3. Bo potrebno še počakati…

 • 4. Typhon  |  14.03.2008 ob 13:25

  Typhon

  Ravnokar namestil različico beta 4. Opažam občuten napredek v primerjavi z beta 3. Bolj gladko vse skupaj deluje; mogoče zaradi izboljšav pri uporabi RAM-a.

 • 5. Luka  |  14.03.2008 ob 16:32

  Luka

  @David: Moje besede zgoraj je treba jemati z rezervo. Postopek, o katerem običajno govorim, je pravzaprav samo izhod v sili. Pri določenem številu razširitev deluje brez težav, pri nekaterih se odraža v bolj ali manj okrnjenem delovanju, pri številnih pa tudi ne. Prav tako je treba tu napisati, da tako “prikrojevanje” razširitev pogosto povzroči porast porabe delovnega spomina, tako da je vedno pametno počakati na uradno popravljeno različico add-ina. Kot si že omenil, nekatere razširitve enostavno ne delujejo v novejših verzijah brskalnika. Pri FF3 so/bodo najbolj občutljive predvsem tiste, ki se ukvarjajo z bookmarki, dowloadanjem datotek, shranjevanjem gesel, povečevanjem strani. Pa tudi teme so lahko tu bolj občutljive, saj je kar nekaj novosti na področju uporabniškega vmesnika. Mimogrede: ker na tvojem blogu pogosto najdem marsikaj zanimivega tudi za mojo uporabo, me zanima, če bi nam lahko kje zaupal, kakšne add-ine uporabljaš (cel seznam).
  @Typhon: RAM ima tu lahko precejšnjo vlogo, pa tudi že omenjeno ravnanje z java/javascriptom, ki je precej izboljšano. Kar se pa spomina tiče je pa tule zanimiv članek o uporabi spomina v FF3.

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback na to objavo  |  Prijavi se na RSS komentarjev


 

Marec 2008
P T S Č P S N
« Feb   Apr »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31