Slovenski prevod programa Money Manager Ex

20.04.2009

Ena izmed finih lastnosti odprtokodnih programov je podpora skupnosti. Ta podpora se kaže tako v sodelovanju pri odpravljanju hroščev in razvijanju novih lastnosti programa, kot v marketingu, pomoči uporabnikom ter razvijanju skupnosti. Avtor programa Money Manager Ex, pa tudi avtorji marsikaterega izmed ostalih na tem blogu omenjenih programov, ne bi mogel svojega orodja izdati v tako velikem številu prevodov, kot smo jim priča danes.

In tako se je na tem blogu pred dnevi v komentarjih oglasila dr. Špela Vintar z Oddelka za prevajalstvo FF UL in povedala, da je pod njenim vodstvom skupina prevajalcev prevedla program Money Manager Ex v slovenski jezik. Dokler prevod ne bo del uradne različice programa, si lahko jezikovni datoteki namestite kar sami.

Na svoj računalnik prenesite datoteki slovenian.po in slovenian.mo. V mapi, kjer se je program namestil, poiščite mapo “languages” in vanjo shranite prej omenjeni datoteki. Sedaj le še v možnostih programa izberite ustrezen jezik – slovenian in že boste lahko uživali ob uporabi programa v materinem jeziku.

Za prevod so zaslužni študentje pri predmetu Lokalizacija pod mentorstvom dr. Špele Vintar na Oddelku za prevajalstvo FF UL: Biro N., Blaževič Ž., Cvenkelj P., Doblekar A., Dobnikar D., Dušej T., Furjan V., Gašparič Š., Habjan A., Hercog A., Malek R., Marhold B., Mirkovič D., Mrak Š., Repar A., Smolar N., Titan T. in Zimic B. Vsem gre pohvala za opravljeno delo.

 • Share/Bookmark

V kategoriji Pisarna Tagi: , ,

 

3 komentarjev Dodaj komentar

 • 1. Luka  |  20.04.2009 ob 15:11

  Dobro to.

 • 2. Toti  |  15.03.2010 ob 23:44

  Pozdrav.
  Hm, nekako mi to poslovenjenje ne gre od rok, ker nikjer ne najdem mape languages, pa tudi datoteka slovenian.po se mi odpira kot tekstovna datoteka. slovenian.mo pa sem lepo prenesel na svoj pc.

  Mi lahko namigneš, kje grešim?

  Hvala.

 • 3. Luka  |  16.03.2010 ob 08:47

  Luka

  Pozdravljen!

  Datoteko slovenian.po si na računalnik preneseš tako, da povezave ne odpreš z desnim klikom na link ampak z levim klikom na link, tako da se ti odpre meni. Tam izberi Shrani kot (Save As). Gre namreč za tekstovno datoteko, ki jo brskalniki znajo odpreti in prikazati, zato je prikaz njihovo privzeto dejanje.
  Kam shraniti ti dve datoteki? Odpri mapo, kjer imaš nameščen MMEX (Običajno C:/Program Files/Money Manager Ex/). V navodilih naj bi bilo mapi ime languages, a je trenutno pri meni poimenovana “en”. Odpri to mapo. Če je prava, potem je v tej mapi cel kup .po in .mo datotek. V to mapo prenesi slovenian.po in slovenian.mo. Zaženi MMEX in izberi naš jezik. Ponovno zaženi program, da se bodo prevodi namestili.

Komentiraj

potrebno

potrebno ne bo objavljen

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljeni so naslednji HTML ukazi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback na to objavo  |  Prijavi se na RSS komentarjev


 

April 2009
P T S Č P S N
« Feb   Maj »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930